2 Eylül 2012 Pazar

ÇİZMELİ KEDİ(PUSS IN BOOTS) 2011 İNCELEME



Merhaba değerli okurlar,
Bugün ki film köşemizde Çizmeli kediyi inceleyeceğiz .


Bildiğiniz üzere çizmeli kediyi ilk Shrek filminde görmüş , o masum gözleriyle ve keskin kılıcıyla onu tanımıştık.Shrek'in yapımcıları çizmeli kedinin güzel bir filmi olması gerektiğini düşünerek kolları sıvadı ve bu mükemmel animasyon ortaya çıktı.Çizmeli kedi aslında çok eskiye dayanıyor ,çizgi filmlerinden ,hikaye kitaplarından hemen hemen herkes rastlamıştır bu sevimli kediye.

HİKAYE 
Film, çizmeli kedi ve humpty'nin (yumurtanın) sihirli fasulyeyi aramalarını anlatıyor diyebiliriz.


Aslında filmi fasulye sırığı olayına bağlamasalar daha güzel olabilirmiş lakin o kadar güzel işlemişler ki hayran kalmamak elde değil.Film yer yer çizmeli kedinin bebekliğini ,geçmişte yaşadığı olaylarıda anlatıyor ve hikaye örgüsünde hiç soru işaretlerine yer bırakmıyor.Tabi arada Shrek'ide görmek isterdik ama malesef rastlayamadık.
Çizmeli kedi gerçektende güçlü bir karakter olarak anlatılmış filmde ,Her yerde muhafızlar tarafından aranan bir suçlu olan kedimiz aslında o savaşçı ruhunun ardında iyi bir kalp taşıyor.Film ilerledikçe dahada yakından tanıyacağınız minik dostumuz sizin gönlünüzü fethetmeye geliyor oh la la !

Karakterler ve Atmosfer


Filmde olay çizmeli kedi , humpty , kitty yumuşak pati ve düşmanları jill and jack etrafında gelişiyor.Yer yer çizmeli kedinin annesinede(onu sahiplenen bayan)  ve muhafızlarada yer veriliyor.
Filmde kullanılan mekanlar ve aletler gerçekten çok yaratıcı tasarlanmış.Bazı mekanların büyüsüne kapılmamak elde değil.


Sesler


Filmde kullanılan ispanyol müzikleri gerçekten çok hoş ,mekanlarda çalan arka sesler ve karakterlerin sesleri çok uyumlu.
SONUÇ


Uzun süre hafızalarınızdan silinmeyecek ve eminim ki izlediğiniz en iyi animasyonlar listesine koyacağınız mükemmel bir film diyebilirim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder