3 Eylül 2012 Pazartesi

NİNTENDO Wİİ İNCELEME


Merhaba değerli okurlar,
Bu incelememizde Nintendo Wii'yi konuk ediyoruz.

DIŞ BAKIŞ



 Nintendo Wii gerçekten etkileyici ve hoş bir tasarıma sahip. Dvd girişinde bulunan mavi led aydınlatma cihaza modern bir hava katarken küçük boyutları ise taşımayı ve istenilen yere koymayı kolaylaştırıyor.

Cihaz, ön tarafında power (güç ) tuşu , eject (dvd çıkartma ) tuşu, reset (yenileme) tuşu ve kapaklı bölmede bir tane sd kart girişi barındırıyor.

Üst tarafında ise 4 tane Gamecube gamepad girişi ve 2 tane Nintendo hafıza kartı girişi bulunmakta.

Arka tarafında ise 2 adet usb 2.0 , 1 adet güç adaptörü girişi , 1 adet sensör bar girişi ve 1 adette görüntü çıkışı bulunuyor.

Nintendo Wii, yatay olarak kullanılabildiği gibi altına koyulabilen stand sayesinde dik şekilde de kullanılabiliyor.

NINTENDO WII MOTION SENSOR NEDIR?

Nintendo Wii'nin yanında gelenler arasında Nintendo firmasının geliştirdiği bir adet sensör bar bulunmakta.Bu sensör bar, televizyonun üstüne ya da altına konuluyor(fotoğrafta televizyonun üstünde olduğunu görebilirsiniz). 
Wii Remote (wii uzaktan kumandası) ile bağlantıya geçiyor ve algılayıcının menzili dışına çıkmadan her türlü hareketinizi algılayabiliyor (10m uzaktan denediğimde sorun olmadı). Elinizdeki kumandayı siz ekranın neresine doğru tutarsanız sanal bir el oraya doğru gidiyor ve ''A'' tuşuna basarsanız  sanal elin bulunduğu kısma giriş yapıyorsunuz.
Bu kesinlikle çok eğlenceli ve değişik bir şey.İlk algılayıcılı konsol olma ünvanına sahip olan Wii, gerçekten algılayıcı konusunda öbür rakiplerine fark atmayı başarıyor.

NINTENDO WII OYUNLARI

Sıfır bir Wii cihaz aldığınız zaman yanında gelen oyun Wii Sports oyunu veya Wii Resorts Sport oluyor.Bu oyunlar Wii'nin hareket algılayıcısının gücünü görmenizi sağlıyor.

 Bunlar arasında tenis , masa tenisi , bowling , basketbol , okçuluk , jet ski , uçak oyunu vb spor oyunları bulunuyor. Hepsi birbirinden eğlenceli ve değişik kontrolüyle oyuncuya yeni bir deneyim sunmakta. Kendine has Wii Sports , Mario, Zelda, Donkey Kong vs oyunlar haricinde Spider-Man , Call of Duty , Pes , Fifa gibi güncel oyunlar da Wii'nin de bulunmakta.
   

WII, PS3 VE XBOX 360 ILE KIYASLANIR MI?


    Nintendo firması Wii yi çıkartırken hiç bir zaman Ps3 veya Xbox kadar görüntü kalitesi yüksek bir cihaz üretmek istemedi. Nintendo'nun amacı kullanıcının eğlenmesini sağlamak.

Wii en fazla 480p görüntü elde edebiliyor (component kablo ile) ps3 ve xbox ise maksimum 720 p ile 1080 p arasında görüntü elde edebiliyor.Ama size şunu söylemeliyim ki Wii'nin gerçekten kaliteli oyunları var. Bu oyunlar Wii ye has olduğundan onları ne Ps3 te ne de Xbox 360 da oynayabiliyorsunuz. 

Örneğin dün Ps3 te Pes 11 oynarken gerçekten sıkıldım ve bir an önce Wii ye geçmek istedim. Görüntü kalitesi iyi olabilir fakat Wii'deki kadar eğlenceli olmadığı kanaatindeyim.

FIYAT

Nintendo Wii en ucuz hareket algılayıcılı konsol.İkinci el fiyatı 200 den başlıyor ve yanındaki aksesuar sayısına göre 600 700 e kadar çıkabiliyor.

Artıları

- Kontrolü mükemmel 
- Çok eğlenceli bir cihaz 
 - Oyun yelpazesi geniş  
- Makul fiyat 
 - Küçük boyutlar 

Eksileri

- Rakiplerine göre güçsüz bir cihaz
- Grafik kalitesi Ps3 ve Xbox 360 ın gerisinde kalıyor.

Okuduğunuz için teşekkürler, Youtube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın. Başka bir yazıda görüşmek üzere sevgili okurlar.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder