2 Eylül 2012 Pazar

AİNOL NOVO 7 AURORA İNCELEME


Merhaba değerli okurlar ,
Bugün Çin'in en büyük tablet üreticisi olan Ainol markasının Aurora model 7 '' tabletini inceleyeceğiz.


GENEL BAKIŞ



Aurora gerçektende şık bir kasaya sahip.Aynı Apple ipad gibi dış kasa içine sıfır gömülü ekran bulunduran aurora, İpad'ın küçük versiyonu imajını çiziyor.
Arka yüzeyi  parlak koyu gri plastik bir kaplamaya sahip olan aurora elinize aldığınız anda kaliteli bir cihaz olduğunu hissettiriyor.


Cihazın sol yan tarafında ac güç girişi ,usb girişi , hdmi çıkışı , microfon çıkışı ,micro sd card girişi ve 3.5mm kulaklık girişi bulunuyor.


ÖZELLİKLER



Cihazda 7'' ips panelli (ipadte kullanılan 178 derece açıya kadar görüş sağlayan teknoloji) , 5 parmağa kadar algılayabilen kapasitif multitouch teknolojili 1024x600 piksel çözünürlük sunan bir  ekran bulunuyor.Bu ekran kullanıcısına gerçektende mükemmel bir parlaklık ve canlı renkler vaat ediyor.Cihazın dokunmatik hassasiyeti gerçektende iyi seviyelerde ama tabiki de bir İpad performansı beklemeyin.
9mm inceliğe sahip olan Aurora gerçektende çok ince ve hafif bir cihaz.
Aurora 1 ghz allwiner a10 işlemci  ve Malı 400 gpu (galaxy s2 gpu'su ) kullanıyor.1gb ddr3  raminin olmasıda gerçektende büyük bir avantaj.
Flash player 11 desteği bulunan cihaz Androidin en son sürümü olan İCS(İce Cream Sandwic) işletim sistemini kullanıyor.Gerçektende arayüzü kullanışlı ve görselliği önplanda olan bir işletim sistemi.
2mp çözünürlüğe sahip ön kamerası ile skype görüşmesi yapabilir video ve fotoğraf çekebilirsiniz.Aurora malesef arka yüzeyinde kamera bulundurmuyor.
Cihazın en güzel yanlarından biride kutunun içinden çıkan otg kablosu (usb girişi sağlayan kablo) ile flashdisk ve harddiskinizdeki verilere anında erişim sağlayabilmeniz.Bu otg kablo sayesinde flashınızdaki veya harddiskinizdeki filmleri fotoğrafları rahatlıkla oynatabilirsiniz ve ek olarak usb çıkışlı klavye ,mouse ta takabilirsiniz.




OYUN VE PERFORMANS



Auroda fifa 12 , modern combat 3 , mass efect infiltrator , angry birds vs bir takım oyunları deneme fırsatım oldu fifa 12 gerçektende sorunsuz bir şekilde oynanıyor  modern combat  3 ve mass efect'te biraz kasma yapıyor öbür angry birds ve türevi basit oyunlarda ise hiçbir sıkıntı çıkartmıyor.
Web sayfalarını çok hızlı bir şekilde açabildiğini söyleyemem bazı browserlar uyumlu çalışmıyor ve sorun çıkarıyorlar ondan dolayı en iyi tarayıcı kendi tarayıcısı ve Uc browser diyebilirim.
Menü geçişlerinde kasma ,takılma kesinlikle yapmıyor gayet seri bir kullanımı var.
Wifi çekimi gerçekten mükemmel 20 m uzaktaklıktan çok rahat bir şekilde wifiyi görüyor bu beni memnun etti.

SONUÇ



Eğer küçük oyunlar oynarım ,kitap gazete okurum ,full hd filmler izlerim diyorsanız bu tablet bilgisayar tam size göre.Gerçektende iyi bir ekrana sahip olan Aurora size mükemmel kaliteli filmler seyretmenize imkan tanıyor.Test süremiz boyunca wifi açık şekilde ve full parlaklıkta çalışan  Auroranın bataryasının 5 saat civarlarında dayandığını gördük.
ARTILARI VE EKSİLERİ 



+ Şık ,ince ve dayanıklı kasa
+ Mükemmel parlaklıkta ve canlılıkta ekran
+5 parmağa kadar destek veren multitouch ekran
+Flashdisk , harddisk , klavye ,mouse takmaya imkan veren sistem
+Androidin en güncel sürümünü kullanması
+ 1080p Full hd video izleme imkanı
+Hdmi çıkışı
- İnternette surf yaparken takılmalar
- Çok iyi grafikli oyunlarda donmalar
- Oyun ve programlarda ara sıra çıkan kapanma hataları

1 yorum: