1 Eylül 2015 Salı

Samsung Galaxy E5 İnceleme


Merhaba değerli okurlar ,
Bugün Samsung'un Orta segment telefonlarından Galaxy E5'i inceleyeceğiz.

KUTU VE KUTU İÇERİĞİ

Samsung Galaxy E5'in kutu içeriği gayet güzel.Çeşitli broşürler ,1.55 A'lık usb kablolu şarj cihazı , kulakiçi kulaklık ,kulaklık silikonları , NanoSIM ve micro sd çıkartma aparatından oluşan aksesuarlar gerçekten kaliteli.


Galaxy E5'in kulakiçi kulaklığı Samsung'un düşük segmentlerde kullandığı değil üst versiyonlarda kullandığı kulaklıklardan seçilmiş.Mikrofon kaliteside iyi olan bu kulaklık gerçekten bu fiyattaki bir cihaz için iyi.


Şarj cihazı olarak 1.55 A'lık bir çözüm sunan Samsung , tam doluluğa yaklaşık 1.5 saatte ulaşıyor lakin cihaz yaklaşık ilk 3,4 şarjında oldukça yavaş şarj oluyor (4 saat gibi bir sürede tam doluluğa ulaşıyor) sonraki şarjlarda hızına kavuşuyor.Şarj aletinin usb kablosu biraz kısa, bu sanırım cihaz şarj olurken kullanmanın önüne geçilmek için yapılmış.

DIŞ BAKIŞ 

Galaxy E5'i ilk gördüğünüzde şaşırabilirsiniz çünkü ciddi anlamda kaliteli bir duruş sergiliyor .Gelin hep beraber inceleyelim.


Galaxy E5'in ön yüzüne baktığımızda hafif yatay çizgilerle bezenmiş koyu gri bir kaplama görüyoruz.Bu kaplamanın sıradan olmaması cihaza artı bir puan kazandırıyor.



Tuş kısmında Samsung yine stilini bozmuyor , Orta kısma konumlandırdığı fiziksel tuş ve hemen yanlarında bulunan birer tane arkadan aydınlatmalı dokunmatik tuş yer alıyor.Arkadan aydınlatmanın yer alması ve orta tuşun nikelaj ile çevrelenmesi yine Samsung'un bu cihaz için kaliteyi benimsediğini bize gösteriyor.


Cihazın sağ yanına bakarsak metalik renkte kaplama üstüne power tuşu , micro sd ve nanoSIM slotlarının yerleştirildiğini görüyoruz.Slotların boyutları farklı olduğundan yanlış yere takma gibi bir durumda söz konusu olmuyor.Unutmadan power tuşunun biraz sert olduğunuda ekleyelim.


Sol tarafa baktığımızda ise ses açma ve kapama tuşlarını görüyoruz.Kullanım olarak bir zorluğu olmayan tuşlara tek elle kullanırken dahi rahatlıkla erişilebiliyor.


Cihazın üst kısmında ise mikrofon bulunuyor.Video kaydı ,ses kayıtları ve hoparlörden görüşmelerde cihazın mikrofonları işlerini gayet iyi yerine getiriyor.Özellikle hoparlörden görüşmelerde bağırmaya gerek kalmadan karşı tarafın sizi net duyabilmesi gayet hoş.

Cihazın arka yüzeyi mat siyah bir kaplamayla kaplanmış, çizilmeye karşı oldukça dayanıklı duran bu kaplama elinizden cihazın kaymasını önleyen bir yapıya da sahip.Ek olarak cihazın arka kapağı çıkabilen bir yapıda değil.

EKRAN 

Galaxy E5 720p çözünürlükte 297 ppi Super Amoled bir ekrana sahip.Bu ekran renkleri oldukça canlı verdiği gibi parlaklık bakımından da kullanıcısını üzmeyecek bir yapıya sahip.Cihazın durum çubuğunu indirdiğinizde karşınıza çıkan açık hava modu ile de Galaxy E5 güneş altında size görünebilir bir ekran vaat ediyor.


Ekran gerçekten canlı ve pikseller göze batmıyor 

OYUN VE UYGULAMA PERFORMANSI

İşlemcide Snapdragon 410 1.2 ghz çözümünü kullanan Galaxy E5 performans bakımından istenileni veriyor.64 bit olan bu işlemci maalesef gelecek olan lollipop güncellemesinde de aktifleşecek gibi görünmüyor .Ram tarafına bakarsak 1.5 gb ram kullanılan cihaz akıcı bir yapıya sahip.Arkada çok fazla uygulama açılmadığı sürece hepsini geri planda tutabilen ve ram yetersizliği gibi bir durumla karşılaşmayan Galaxy E5 oldukça stabil çalışıyor.
                                       Not: Boştayken kullanılan ram miktarı 750-800 civarında

Oyun performansına gelirsek şu ana kadar denediğim yüksek grafikli oyunlardan sadece Nova 3 ve Gta San Andreasta problem çıktı.Nova 3'teki problem ara ara fps düşmeleriyken ,Gta San Andreas'taki sorun ise Snapdragon 400/410 lara oyunun optimize edilmediğinden kaynaklı.Bunların haricinde hangi oyunu denediysem tatminkar sonuçlar elde ettim .
                                                  Limbo tamamen akıcı şekilde oynanıyor

Cihazın ısınması ile ilgili konuşmak gerekirse , Galaxy E5 epey serin çalışan bir cihaz.Saatlerce oynanan oyunlarda , 3g ile uzun süreli tarayıcı kullanımlarında dahi eli yakmayan , ılık bir ısı veren Galaxy E5 şu zamana kadar incelediğim ve kullandığım cihazlar arasında en az ısınan cihaz oldu.

BATARYA PERFORMANSI 

Galaxy E5 2550 mAh bir batarya ile geliyor.Bu batarya 1 günü rahatlıkla çıkartabildiği gibi 2.gününde sonunu nerdeyse görebilecek bir güçte.3g full açık 4 buçuk ila 5 saat arasında bir ekran süresi veren Galaxy e5 , wifi ile 6 buçuk ,7 saat arasında bir ekran süresi sağlıyor.Güç tasarrufunu açmadan parlaklık makul seviyede full wifi ile kullanımımda 8 saat 45 dakika ekran süresinide gördüğümü belirtmek isterim.Cihazın batarya tüketimi oldukça stabil , %100 den %90 a bir nebze hızlı inen cihaz bu andan itibaren  %1'e kadar stabilliğini hiç bozmuyor.Ek olarak geceden %100 de kenara bırakılan cihazınızı sabah kalktığınızda yine %100 bulabilirsiniz hatta wifi açık olarak kenara bıraktığınız Galaxy E5'e saatler sonra baktığınızda bile %1 anca kullanmış olduğunu görerek hayret edebilirsiniz.

KAMERA

8 mp arka ,5 mp geniş açılı ön kameraya sahip olan Galaxy E5 iyi sonuçlar çıkarıyor.Odaklanma ve çekim hızı gayet iyi olduğu gibi bu hız fotoğraf kalitesine olumsuz yansımıyor.Arka kamerası ile loş ortamlarda gece moduyla çekildiği taktirde tatminkar sonuçlar elde edebilirsiniz.Ek olarak Galaxy E5 ön kamerasında da kalitesini konuşturarak düşük ışıklarda dahi iyi sonuçlar ortaya çıkarıyor.





                                                              Loş ışık ,gece modu açık
                                                            Loş ışık , gece modu açık

                                  Zoom yapılarak çekildi (makro çekimde güzel sonuçlar çıkarıyor)
                                                            Zoom yapılarak çekildi
                                                                            Loş ışık
                                                                 Ön kamera , loş ışık

TOUCHWİZ ÖZELLİKLERİ

Galaxy E5 boş bir arayüzle gelmiyor , kullanışlı bir kaç özellik eklenmiş ve gayette iyi çalışıyorlar.Bunlardan birincisi ekranı ikiye ayırma özelliği.

Whatsapptan , Chrome'a kadar oldukça geniş bir uygulama desteği olan ekranı ikiye ayırma özelliği Galaxy E5'te stabil bir şekilde çalışıyor.Youtubedan müziğinizi açıp müziğiniz kapanmadan whatsappta yazışabilir tarayıcıda gezinebilirsiniz.

Bir diğer özellik ise eski Samsung modellerinden bildiğimiz el hareketi ile ekran resmi yakalama.
                                Oldukça iyi çalıştığını ve kullanışlı olduğunu belirtmek isterim.

ARTILARI 

-Kaliteli ve güzel kutu içeriği
-Kaliteli kasa yapısı
-Sorun çıkarmayan arayüz
-İyi sonuçlar çıkaran kamera
-Batarya ömrünün iyi ve stabil olması
-Mikrofonların kaliteli olması
-Güzel ve kullanışlı arayüz özellikleri
-Ekran'ın canlı ve parlak olması

EKSİLERİ

-Dokunmatik hassasiyeti bir tık iyi olabilirdi
-64bit'in aktif olmaması
-Hoparlör sesi daha yüksek olabilirdi

SONUÇ

Samsung oldukça kaliteli bir telefon ortaya koymuş.899 tl'den satışa sunulan ve şu sıralar 799tl'ye inen bu cihazı bu fiyat bandında cihaz düşünenlere rahatlıkla önerebilirim.Batarya performansı ,ekranının kaliteli oluşu , kamerasının iyi sonuçlar çıkarmasıyla tercih edilebilecek güçlü bir model.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder