17 Aralık 2015 Perşembe

Star Wars: Güç Uyanıyor (The Force Awakens) Film İzlenim



Film sonrası sıcağı sıcağına izlenim yazma çabam acaba nasıl sonuçlanacak? Bu filmi spoiler vermeden anlatmak çok zor.

Sinemaya ilk gideceğim zaman dışında hiçbir film için bu kadar sabırsızlanmamıştım.
Koskoca 6 film, ve son filmin ardından 10 yıllık bir ara, yepyeni görsel efektler... Peki buna değmiş mi? Bir bakalım... (Not: film gidişat olarak 4. filme epey benziyor ve ilk 6 filmi izlemeyip bu filmi izleyenler hiçbir şey anlamayacaktır.)

Hikaye ve Kurgu

Hikaye olarak özetle,

2. Ölüm Yıldızının yok edilmesinden 30 yıl sonra, son jedi olan Luke Skywalker ortadan kaybolur ve 1. Galaktik İmparatorluk, İlk Düzen tarafından tehlikeye girer. 


Birkaç eksik ve hata olsa da, filmin kurgusu, akıp gidiyor. Önceki filmlerini izlerken bu kadar çok meraklandığımı hatırlamıyorum. Özellikle ikinci yarıda olaylar zihninizde daha iyi toparlanıyor ve ''eksik parçalar yerine oturuyor'' (filmi izleyenler göndermeyi anlayacaktır.) Aksiyon hiç bitmiyor. Filmin ara ara güldürdüğünü, jumpscare yaşattığını ve easter eggler ile dolu olduğunu da eklemek lazım.


Karakterler, Atmosfer ve Müzikler

En büyük korkum yeni karakterlerdi. Çünkü önceki filmlerde kimi sevdiysek öldü. Lakin bu korkum boşunaymış, özellikle ilk yarıda izleyenleri yeni karakterlere ısındırmayı çok iyi başarmışlar. Unutmadan, Harrison Ford yine çok havalı!

Atmosfere bakacak olursak, teknoloji ile birlikte gelişen görsel efektler filme çok iyi yansımış, resmen gözümü şenlendirdi. Çekimler muazzam. 

Müzikler de sahnelerdeki duyguyu vermeyi çok iyi başaran, diyecek söz bırakmayan türde. 



SONUÇ

10 yılın ardından harika bir geri dönüş... Filme George Lucas' ın yönettiği filmler gibi değil de, başka bir üçlemenin başlangıcı gibi bakarsak, harika bir film. 
Hiç vakit kaybetmeyin, Millennium Falcon a atlayıp sinemaya uçun. Güç sizinle olsun!

Okuduğunuz için teşekkürler, Youtube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın! Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder