2 Eylül 2012 Pazar

DELOREAN DMC 12(1975-1982) İNCELEME



Merhaba değerli okurlar,
     Bugüne değin gelebilse belki bir Mercedes ,Bmw gibi herkes tarafından bilinecek bir Firmanın yok oluşuna ve bu firmanın  çıkardığı tek otomobil olan DMC 12 ye değineceğiz.

     Delorean firması 1975 yılında sahibinin soyadını taşıyacak şekilde kurulmuş  ve sadece 1982 yılına kadar üretime devam edebilmiş.Firmanın bu kadar kısa sürede batmasının sebebi John Delorean'nın çeşitli uyuşturucu suçlamalarından içeri alınmasıdır.John Delorean hapisteyken firmanın işleri yürütülememiş ve şirket iflas eşiğine hızlıca sürüklenmiştir.Sonradan asılsız çıkan bu suçlar John Deloran'ı çekemeyen kişiler tarafından yapılmış bir komplo olduğu yönünde.
    Sadece Delorean firması fotoğrafta gördüğünüz model olan Dmc-12 yi üretebilmiştir.Paslanmaz çelik saç ve kanat kapılarıyla gerçekten gönülleri fetheden bir görünüşe sahip olan Dmc-12 kalitesinide konuşturan bir otomobildi.

Ayrıca Delorean Dmc-12 arka bagajında sakladığı  2.9 litre,6 silindirli 170 bg lik PRV motoruyla gerçekten iyi bir performans üretiyordu.Yakıt tüketimi ve ulaştığı hız yüksekliğinden dolayı motoru sınırlandırılmasıda ulaşılan bilgiler arasında.



Bu aracı çoğunuz Geleceğe Dönüş serisi filmlerinden hatırlayacaksınız.







Geleceğe Dönüş filminde zaman makinesine dönüştürülen DMC 12 gerçektende normal halinden daha şık ve enteresan duruyor.



Delorean DMC 12 modeli 7 yıl içerisinde 9000 adet üretilmiş ve hala günümüzde 6500 e yakını sağlam bir şekilde duruyor.Eğer amerikaya giderseniz bu araçtan görme olasılığınız az da olsa var diyebilirim ve ek olarak Deloreanın zamanında bakımlarını yapan bir servis Delorean firmasının kapanmasına karşın kendileri Dmc-12 yi üretmeye devam etmişler tamamen el yapımı üreten bu servis Delorean'ın tarihe gömülmemesi için elinden geleni yapıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder