5 Şubat 2016 Cuma

Logitech G303 Daedalus Apex - İnceleme


Merhaba değerli okurlar ,
Bugün Logitech'in oyunculara yönelik ekipmanlar içeren "G" ailesinin en son üyelerinden biri olan G303 Daedalus Apex'i inceleyeceğiz.

DIŞ TASARIM 
G303'ü ilk kutudan çıkardığınızda ilk önce boyutu gözünüze çarpabilir çünkü G303 diğer Logitech'in oyuncu mouse'larına kıyasla daha küçük ve hafif bir yapıda.


Logitech M500 ile boyut kıyaslaması
G303 Solda , M500 Sağda

Kenar tutma kısımlarında pürüzlü bir plastik tercih edilmiş olan G303'te kavramada bir güçlük çekilmediği gibi kasanın tamamen mat plastik oluşu ile uzun süreli kullanımlarda oluşabilecek deformelerin önüne geçilmiş gibi gözüküyor.



Logitech , G303'te oldukça kalın ve sert bir kumaşla kabloyu kapladığı gibi mouse'un kablo çıkış kısmını sert bir plastik ile çevreleyerek oyun sırasında oluşabilecek rahatsız edici bükülmeleri engellemeyi başarmış.



Bükülmeleri engelleyen kısım

Mouse'un alt kısmında ise denge noktalarına yerleştirilmiş tam 6 adet (teflon olduğu şüpheli) taban bulunuyor .2 adet bumerang şeklindeki tabanların arasına yerleştiren Delta Zero sensör  ,tabanların koruyucu görevi görmesinden ötürü uzun süreli kullanımlarda toz ve kir barındırmayacağa benziyor.Unutmadan taban kalitesinin ise çokta başarılı olmadığını da söyleyelim.


Cihazın Sol yanında ise 2 adet programlanabilir makro tuşu bulunuyor.Bu tuşlara Logitech Oyun Yazılımı ile farklı komutlar atamak mümkün. Ek olarak G303 iki yanında bulunan delikli ızgara formunda ledleriyle de güzel bir görüntü sergiliyor.


PERFORMANS 

G240 mousepad ile yaptığımız testlerde oldukça başarılı sonuçlar elde ettiğimiz G303 , pençe şeklinde tutuş yapan oyuncular için ergonomik bir tutuş sağlıyor.İlk bir kaç gün diğer mouse'lara nazaran farklı olan şekline alışması zor olabiliyor lakin alıştığınız vakit oyunlarda iyi bir performans sizi bekliyor.Özellikle CS:GO da ki performansını çok beğendik. 12000 dpi ye kadar hız arttırma imkanı sağlayan G303 , Delta Zero teknolojisine sahip sensörü ile de en ufak bir atlama yapmadan kusursuz şekilde çalışıyor.G303'ün tek eleştirilebilecek yanı kalitesiz tabanlarının düzgün yapıştırılmamış olmasından ötürü biraz dengesizlik yaratması.

LOGİTECH OYUN YAZILIMI

Logitech Oyun Yazılımı ile ilgili videomuzu izleyebilir , renk değiştirme vb ayarları görebilirsiniz .





ARTILAR :

- Hafif ve ele oturan tasarım
- 16 milyon renk skalasına sahip led aydınlatmalar
- Dayanıklı ve sert kablo yapısı
- Sessiz sürükleme tekerleği
- Fps oyunlarında güçlü performans
- Mat plastik kasa uzun dönemde sorun teşkil etmeyecek gibi


EKSİLER

- Kalitesiz taban pedleri










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder