6 Şubat 2016 Cumartesi

Acer R11 ( R3-131T-C8X9 ) İkisi Bir Arada Laptop İnceleme



Merhaba Değerli okurlar, 
Bugün , son yıllarda gittikçe yaygınlaşan ve gün geçtikçe ucuzlamasıyla tüketicinin ilgisini çeken ikisi bir arada laptoplardan biri olan Acer R11'i inceleyeceğiz.

DIŞ BAKIŞ


Cihaza ilk baktığınızda çift renkli oluşu ilk dikkat çeken unsur oluyor.Cihazın iç yüzeyinde siyah renk kullanılmışken geri kalan kısmında beyaz renge yer verilmiş. Acer R11'in beyaz renk haricinde mavi ve kırmızı renk seçenekleri de bulunuyor. Boyut olarak ise gayet elde taşımaya elverişli olan Acer R11 , 2cm kalınlığa ve 1.5 kg ağırlığa sahip.

Solda 15.6 inçlik bir laptop , sağda ise Acer R11


15.6 inç laptop ile boyut kıyaslaması

Cihazın üst yüzeyinde pütürlü plastik tercih edilmiş. 15.6 inçlik laptoplara göre daha ince bir yapıda olan üst kapağın , malzeme kalitesi iyi seviyede.



Cihazın alt kısmında ise herhangi bir fan çıkışı bulunmazken ön tarafa bakan iki köşeye birer hoparlör konumlandırılmış.


Acer R11'in sd kart girişi ise arka kısmında yer alıyor.

Ekranın 360 derece dönmesine izin veren menteşeler ise sağlam ve kaliteli gözüküyor.



Cihazın sol yanına baktığımızda ethernet ,hdmi ve 2 adet usb ( 1 tanesi usb 3.0) girişinin olduğunu görüyoruz. Ek olarak mikrofon çıkışına yer verilmemiş olan R11'de kulaklık girişi de buraya konumlandırılmış.

R11'in sağ yanında ise tablet bilgisayarlara benzer yapıda olan güç ve ses tuşları bulunuyorken ,güç girişinin ise güç tuşunun yanına konumlandırılması oldukça mantıklı olmuş.


Acer R11'in klavyesi ne kadar kalitesiz bir izlenim yaratsa da tuşlara bastığınız an bu fikrinizden vazgeçiyorsunuz. Touchpad kısmında ise laptop'un boyutuna göre geniş bir alan tercih edilerek kullanıcının rahat kontrolü düşünülmüş.



EKRAN 


11.6 inç dokunmatik bir ekran kullanan Acer R11'de Corning Gorilla Glass koruması tercih edilerek çizilmelerin önüne geçilmek amaçlanmış. Led aydınlatmaya sahip lcd panel kullananan R11 , 1366x768 piksel çözünürlük sunuyor. Dokunmatik konusunda oldukça başarılı sonuçlar elde ettiğimiz Acer R11'in dokunmatik testine aşağıdaki videomuzdan bakabilirsiniz.



Acer R11 ekran konusunda ne kadar iyi iş çıkarıyor gibi dursa da eksiği yok değil. Ekrana tam karşıdan baktığınız sürece görüntüde kayıp olmayan ekranda , üst ve alt açılardan bakmaya çalıştığınızda görüntü ve renklerde kayıplar meydana geliyor. Bu durum R11'i laptop şeklinde kullanırken pek sorun teşkil etmezken tablet moduna getirmek için ekranı arkaya katladığınızda ister istemez göze çarpar hal alıyor.





Yan açılardan da çok iyi sonuçlar elde ettiğimizi söyleyemeyiz

360 DERECE DÖNEN EKRAN


Ekranı normal modda tutarak R11'i laptop tarzı kullanabileceğiniz gibi , bakış açınıza ve yerin müsaitliğine göre ters V şeklinde yahut L şekline de alarak dokunmatik panel üzerinden işlemlerinizi yapabilirsiniz. Ekranı 360 derece döndürdüğünüzde ise cihaz kendini tablet moduna alıp otomatik şekilde klavye ve touchpadini kilitleyerek size kolaylık sağlıyor. Ek olarak dikey modda kullanmak içinse sadece cihazı çevirmeniz yeterli.


SES


Hoparlör konusunda küçük cihazlardan pek iyi şeyler beklememek gerekirken Acer R11 bu konuda bizi yanıltıyor ve oldukça net ve gür bir hoparlör sesi sunmayı başarıyor. Kulaklık tarafındansa yine aynı şekilde güçlü bir performans sergileyen R11'in bass seviyesi ve ses netliğide oldukça iyi 

PERFORMANS


2 çekirdekli 1.6 ghz (max 2.16 ghz) hızında çalışan Intel Celeron N3050 işlemcisini kullanan Acer R11'e 2 gigabaytlık bir ram eşlik ediyor. Ekran kartı olarak işlemcinin dahili arabirimini kullanan R11 günlük işler için yeterli bir performans sunuyor. Yurtdışında 4 gb ramli varyasyonları da olan R11'in 8gb ram'e kadar genişletilebilir ekstradan bir slotu da bulunuyor lakin bu slota erişimin kullanıcı tarafından yapılması bir hayli güç. Depolama konusuna değinecek olursak , 32 gb ssd kullanılan modelde yaklaşık 18 gigabyte'ını sistem kullandığından ötürü kullanıcıya pekte geniş bir alan kalmıyor.


PİL


Acer R11 pil konusunda oldukça marifetli. Teknik verilerine göre 8 saat pil ömrü sunan R11 , vadedileni yerine başarıyla getiriyor.


ARTILAR

- Taşımaya elverişli makul boyutlar ve ağırlık
- Kaliteli menteşeler
- İyi dokunmatik performansı
- Uzun süreli pil ömrü
- Güçlü ses çıkışı
- Kullanımı rahat touchpad ve klavye


EKSİLER

- Sıkıntılı görüş açısı
- 32 gb ssd'nin yetersiz oluşu






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder