3 Eylül 2012 Pazartesi

NİNTENDO Wİİ İNCELEME


Merhaba değerli okurlar,
Bu incelememizde Nintendo Wii'yi konuk ediyoruz.

DIŞ BAKIŞ



 Nintendo Wii gerçekten etkileyici ve hoş bir tasarıma sahip. Dvd girişinde bulunan mavi led aydınlatma cihaza modern bir hava katarken küçük boyutları ise taşımayı ve istenilen yere koymayı kolaylaştırıyor.

Cihaz, ön tarafında power (güç ) tuşu , eject (dvd çıkartma ) tuşu, reset (yenileme) tuşu ve kapaklı bölmede bir tane sd kart girişi barındırıyor.

Üst tarafında ise 4 tane Gamecube gamepad girişi ve 2 tane Nintendo hafıza kartı girişi bulunmakta.

Arka tarafında ise 2 adet usb 2.0 , 1 adet güç adaptörü girişi , 1 adet sensör bar girişi ve 1 adette görüntü çıkışı bulunuyor.

Nintendo Wii, yatay olarak kullanılabildiği gibi altına koyulabilen stand sayesinde dik şekilde de kullanılabiliyor.

NINTENDO WII MOTION SENSOR NEDIR?

Nintendo Wii'nin yanında gelenler arasında Nintendo firmasının geliştirdiği bir adet sensör bar bulunmakta.Bu sensör bar, televizyonun üstüne ya da altına konuluyor(fotoğrafta televizyonun üstünde olduğunu görebilirsiniz). 
Wii Remote (wii uzaktan kumandası) ile bağlantıya geçiyor ve algılayıcının menzili dışına çıkmadan her türlü hareketinizi algılayabiliyor (10m uzaktan denediğimde sorun olmadı). Elinizdeki kumandayı siz ekranın neresine doğru tutarsanız sanal bir el oraya doğru gidiyor ve ''A'' tuşuna basarsanız  sanal elin bulunduğu kısma giriş yapıyorsunuz.
Bu kesinlikle çok eğlenceli ve değişik bir şey.İlk algılayıcılı konsol olma ünvanına sahip olan Wii, gerçekten algılayıcı konusunda öbür rakiplerine fark atmayı başarıyor.

NINTENDO WII OYUNLARI

Sıfır bir Wii cihaz aldığınız zaman yanında gelen oyun Wii Sports oyunu veya Wii Resorts Sport oluyor.Bu oyunlar Wii'nin hareket algılayıcısının gücünü görmenizi sağlıyor.

 Bunlar arasında tenis , masa tenisi , bowling , basketbol , okçuluk , jet ski , uçak oyunu vb spor oyunları bulunuyor. Hepsi birbirinden eğlenceli ve değişik kontrolüyle oyuncuya yeni bir deneyim sunmakta. Kendine has Wii Sports , Mario, Zelda, Donkey Kong vs oyunlar haricinde Spider-Man , Call of Duty , Pes , Fifa gibi güncel oyunlar da Wii'nin de bulunmakta.
   

WII, PS3 VE XBOX 360 ILE KIYASLANIR MI?


    Nintendo firması Wii yi çıkartırken hiç bir zaman Ps3 veya Xbox kadar görüntü kalitesi yüksek bir cihaz üretmek istemedi. Nintendo'nun amacı kullanıcının eğlenmesini sağlamak.

Wii en fazla 480p görüntü elde edebiliyor (component kablo ile) ps3 ve xbox ise maksimum 720 p ile 1080 p arasında görüntü elde edebiliyor.Ama size şunu söylemeliyim ki Wii'nin gerçekten kaliteli oyunları var. Bu oyunlar Wii ye has olduğundan onları ne Ps3 te ne de Xbox 360 da oynayabiliyorsunuz. 

Örneğin dün Ps3 te Pes 11 oynarken gerçekten sıkıldım ve bir an önce Wii ye geçmek istedim. Görüntü kalitesi iyi olabilir fakat Wii'deki kadar eğlenceli olmadığı kanaatindeyim.

FIYAT

Nintendo Wii en ucuz hareket algılayıcılı konsol.İkinci el fiyatı 200 den başlıyor ve yanındaki aksesuar sayısına göre 600 700 e kadar çıkabiliyor.

Artıları

- Kontrolü mükemmel 
- Çok eğlenceli bir cihaz 
 - Oyun yelpazesi geniş  
- Makul fiyat 
 - Küçük boyutlar 

Eksileri

- Rakiplerine göre güçsüz bir cihaz
- Grafik kalitesi Ps3 ve Xbox 360 ın gerisinde kalıyor.

Okuduğunuz için teşekkürler, Youtube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın. Başka bir yazıda görüşmek üzere sevgili okurlar.






Devamını Oku »

PANASONİC FZ38(FZ35) İNCELEME


Merhaba değerli okurlar ,
bugünkü incelememizde çok sevdiğim bir makina olan Panasonic fz38 i konuk ediyoruz.
İLK BAKIŞ
ilk başta baktığınız zaman makinaya diyeceksiniz ya bu bir kompak makinamı yoksa profesyonel mi ? ikiside değil bu yarı dslr yani yarı profesyonel bir fotoğraf makinesi .alttaki fotoğraftada göreceğiniz gibi lensi profesyonel makinalardan küçük , lensi bırakın kendiside küçük .
bu minikliği görünce belki soğumuşsunuzdur ama kesinlikle soğumayın.Çünkü fz38 12 mega piksel ,18 optik zoom lu ,720 p hight definiton video çekebilen (AVCHD) dehşet bir melez makina .Fz38 hem bir fotoğraf makinası hemde süper net video canavarı .Bu makinayı aldığınız zaman ekstradan video kamera almanıza hiç gerek yok çünkü 18 optik zoomuyla fz38 harikalar yaratıyor.
Panasonic firması dünyaca ünlü leica lensi kullanıyor ve gerçekten çok kaliteli. Leica'nın ciddi standartlarından geçen bu gelişmiş lens birimi sıra dışı bir optik performans sağlıyor. 27mm - 48mm odak uzaklık değerleri ile 18x optik zoom imkanı sunan Panasonic Lumix DMC FZ38 dijital fotoğraf makinesi, manzara fotoğraflarından yakın çekim fotoğraflara kadar geniş ve çok yönlü bir kullanım yelpazesi sunuyor.
ia (intelligent auto) özelliği sayesinde fotoğrafın manzara mı ?gece çekimi mi ? makro çekim mi ? vb olduğunu otomatik bir şekilde ayarlıyor ve size sadece denklanşöre basıp o eşsiz fotoğrafları çekmek kalıyor.
2.7 inç lcd siyle çok rahat çektiğiniz fotoğrafları net bir şekilde görebiliyorsunuz.Ekranı gerçekten kaliteli ve canlı .Pc ye atmadanda makinanızdan fotoğraflarınıza rahatça bakabilirsiniz.Flash kapağının üstünde streo speaker lar bulunuyor ve gerçekten çok güzel bir şekilde sesleri kaydediyor.Kendi çıkış sesi biraz zayıf ama genede video seslerinizi rahatça duyabiliyorsunuz .Fz38 in kafa karıştıran bir menüsü var ve Türkçe değil bunlar makina'nın dezavantajları ama bunların dışında da başka bir eksiği gerçekten yok .
Bir başka incelemede görüşmek üzere değerli okurlar

Devamını Oku »

NOSTALJİ İNCELEME: GÜNAYDIN İSTANBUL KARDEŞ


merhaba değerli okurlar ,
uzun zamandır bloğuma yeni yazılar ekleyemiyorum.Bugün aklıma bu film  ve filmde söylenen o güzel şiir geldi.Geçen yıl yazın gece saat 1 sularıydı kanallarda geziniyordum atv yi açtım ve bu filmi gördüm tam o banka soygunu sıralarıydı filmin komik buldum filmi yani saçma bir yapım diye düşündüm ama yinede beni çeken bir tarafı vardı ve izlemeye başladım.Filmi izledikten sonra gerçekten başka bir insan oluyorsunuz(bir süreliğine ) .Derinden etkileyici bir yapısı var filmin.
Kendi kendime dedim ya bu filmi neden daha önce seyretmedim neden kimse bilmiyor ya da unutuldu bu güzelim film? evet benimde yazma amacım bu unutulmamasını sağlamak .Adam gibi filmin fotoğrafları bile yok google'da.Ama sağolsun Atv bazen geceleri yayınlıyor.
Konusu
Alican radyoda sabah programı sunan genç çekingen birisidir.Her sabah günaydın istanbul kardeş adlı programı sunar.Sadenaz adlı bankacı kız her sabah o programı dinler ve gizli sunucuya aşık olur.Bir gün yine sadenaz programı dinlerken bankayı soymaya gelenler olur ve sadenaz programa bağlanarak alicandan yardım ister.Banko soygunu onların tanışmalarına vesile olur .Alicanın bir derdide hiç görmediği babasıdır babasını hiç tanımamış ve kim olduğunu bilmemiştir.Alican Sadenazla beraber doğduğu köye gider ve babasının mektubunu bulur bu arada alicanla sadenaz birbirlerine delicesine aşık olmuşlar ama birbirlerine açılamıyorlardır.Hüznü , sevgiyi birlikte alan mükemmel bir yapım.Filmde tek hoşuma gitmeyen sahne o banko soygunu sahnesiydi gerçektende çok amatörce bir sahne idi onun haricinde gerçekten enfes bir film.İzlemediyseniz izlemenizi   izlediyseniz bir daha izlemenizi tavsiye eder ve filmdeki bir şiirle size veda ederim.

hırkamı alırsın giderken
öyle çıkmış gelmişsin
eşikte uğurlar öperim seni
sende kalsın geriye getirme, derim
dışarısı serindir, sen üşürsün bilirim
yapabilir misin diye sormuştun ya hani
işte şimdi söylüyorum, dinle:
yapabilirim.
ben küçük bir mucize yaratabilirim.

Devamını Oku »

2 Eylül 2012 Pazar

DELOREAN DMC 12(1975-1982) İNCELEME



Merhaba değerli okurlar,
     Bugüne değin gelebilse belki bir Mercedes ,Bmw gibi herkes tarafından bilinecek bir Firmanın yok oluşuna ve bu firmanın  çıkardığı tek otomobil olan DMC 12 ye değineceğiz.

     Delorean firması 1975 yılında sahibinin soyadını taşıyacak şekilde kurulmuş  ve sadece 1982 yılına kadar üretime devam edebilmiş.Firmanın bu kadar kısa sürede batmasının sebebi John Delorean'nın çeşitli uyuşturucu suçlamalarından içeri alınmasıdır.John Delorean hapisteyken firmanın işleri yürütülememiş ve şirket iflas eşiğine hızlıca sürüklenmiştir.Sonradan asılsız çıkan bu suçlar John Deloran'ı çekemeyen kişiler tarafından yapılmış bir komplo olduğu yönünde.
    Sadece Delorean firması fotoğrafta gördüğünüz model olan Dmc-12 yi üretebilmiştir.Paslanmaz çelik saç ve kanat kapılarıyla gerçekten gönülleri fetheden bir görünüşe sahip olan Dmc-12 kalitesinide konuşturan bir otomobildi.

Ayrıca Delorean Dmc-12 arka bagajında sakladığı  2.9 litre,6 silindirli 170 bg lik PRV motoruyla gerçekten iyi bir performans üretiyordu.Yakıt tüketimi ve ulaştığı hız yüksekliğinden dolayı motoru sınırlandırılmasıda ulaşılan bilgiler arasında.



Bu aracı çoğunuz Geleceğe Dönüş serisi filmlerinden hatırlayacaksınız.







Geleceğe Dönüş filminde zaman makinesine dönüştürülen DMC 12 gerçektende normal halinden daha şık ve enteresan duruyor.



Delorean DMC 12 modeli 7 yıl içerisinde 9000 adet üretilmiş ve hala günümüzde 6500 e yakını sağlam bir şekilde duruyor.Eğer amerikaya giderseniz bu araçtan görme olasılığınız az da olsa var diyebilirim ve ek olarak Deloreanın zamanında bakımlarını yapan bir servis Delorean firmasının kapanmasına karşın kendileri Dmc-12 yi üretmeye devam etmişler tamamen el yapımı üreten bu servis Delorean'ın tarihe gömülmemesi için elinden geleni yapıyor.


Devamını Oku »

PS3 MOVE MU ? XBOX 360 KİNECT Mİ ?


merhaba değerli okurlar ,
uzun zamandır düzgün bir yazı yazamadım.Dün bloğuma giriş yaptım ve baktım hala günlük bir takım arkadaşlarım bloğumu ziyaret ediyor.Bunun üzerine yeniden elimden geldiği kadarıyla yazı yazmaya karar verdim.
XBOX SLİM İZLENİMLER
Bildiğiniz üzere microsoft firması xbox 360 slimi tanıttı.Xbox 360 slim modeli 4gb ve 250 gb lık 2 modelle piyasada
Eski xbox 360 daha büyük bir kasaya sahip ve 3 kırmızı(3k) olayı vardı.2009.9 ay üretimi jasper board lı xbox 360 lar iyi güzel aletlerdi ama yinede 3k görme olasılığı olan aletlerdi.Yeni xbox 360 slim daha zarif ve şık bir yapıya sahip.İçinde entegre wifi alıcı bulunmakta ve direk kinect bağlama portu bulunmakta.Xbox 360 slim'in 3k görme gibi bir durumu kesinlikle yok bunu belirtmek isterim.Yani slim kasa bir xbox aldığınız zaman isterseniz 24 saat açık tutun hiçbir şey olmaz.Kısacası Xbox 360 slim 4gb lık modelini kesinlikle öneririm.250gb lığına gerek yok bence ama paranız varsa tabikide 250 lik iyi gider.
Xbox 360 Kinect Nedir?
Microsoft firması xbox 360 slimle beraber kinect bombasınıda patlattı.Ps3 move çıkmadan önce kinect tanıtıldı ve oldukça beğenildi.Benim deneme fırsatım olmadı ama kesinlikle güzel bir sistem.Kinectin ön gözünde 3 tane kamera bulunmakta
Bu 3 kamera sizin elinizi , kolunuzu, bacağınızı komple başta tanıyor ve elinizde bir şey tutmuyorsunuz siz sadece elinizle ne yapmak isterseniz onu yapıyorsunuz .Eğlenceli duruyor değil mi ? .
PS3 MOVE VS KİNECT
Evet herkesin merak ettiği soru şu ''Hangisi daha iyi ? ''.Yazımızı okuyunca hangisi daha iyi olduğunu anlayacaksınız.
Ps3 move sony firmasının en güçlü kozu.Sony'nin açıklamasına göre önümüzdeki 3 ,4 yıl ps4 ufukta görünmüyor nedeni ise move'a yönelecek olmasıymış.Bu açıklama beni şahsen mutlu etti neden derseniz ps3 ün aslında şimdi alınması gerektiğini anlıyorum.Çünkü move gerçekten kontrolü çok iyi bir alet.Elinizde 2 tane ucunda farklı renkleri olan kol tutuyorsunuz.Kontrol etmek gerçekten daha kolay kinect'e göre.Sırayla karşılaştıralım ve sonra açıklayalım
Hareket algılayıcı destekli oyun sayısı ps3'te daha fazla.
Kontrol etmek ps3 te daha kolay .
Hareket algılayıcı destekli oyunların grafikleri ps3 te daha iyi
Bu 3 cümlemizden anlışılacağı üzere move daha iyi duruyor değil mi ? Evet daha iyi duruyor ama 1 yıl sonra bu cümlelerin sonunda ps3 değil xbox yazacak.Neden derseniz çünkü kinect sistemi daha oturmadı.Kinect gerçekten çok güçlü bir alet ve 1 yıl içinde oyunlarını düzeltecek ve yepyeni mükemmel oyunlar gelecek.GTA 5 i kinectle elinizde hiçbir şey olmadan oynayabileceksiniz,Forza motorsport oyunu 2011 sonunda kinect için geliyor ve mükemmel bir tanıtım yaptılar hayran kaldım.O kadar güzel kontrol varki kinectte.Kesinlikle move'un gücü yetmeyecek kinecte benden söylemesi.Youteden kinect in bazı videolarını seyredin dediklerime katılacaksınız.
Sonuç olarak :
Şimdilik Move birinci ama kinect önümüzdeki senelerde öne geçecektir
Bir xbox slim 4gb kinect bundle set almanızı öneririm.
başka bir karşılaşmada görüşmek üzere değerli okurlar
Yazar:Emre Pehlivan
Devamını Oku »

ÇİZMELİ KEDİ(PUSS IN BOOTS) 2011 İNCELEME



Merhaba değerli okurlar,
Bugün ki film köşemizde Çizmeli kediyi inceleyeceğiz .


Bildiğiniz üzere çizmeli kediyi ilk Shrek filminde görmüş , o masum gözleriyle ve keskin kılıcıyla onu tanımıştık.Shrek'in yapımcıları çizmeli kedinin güzel bir filmi olması gerektiğini düşünerek kolları sıvadı ve bu mükemmel animasyon ortaya çıktı.Çizmeli kedi aslında çok eskiye dayanıyor ,çizgi filmlerinden ,hikaye kitaplarından hemen hemen herkes rastlamıştır bu sevimli kediye.

HİKAYE 
Film, çizmeli kedi ve humpty'nin (yumurtanın) sihirli fasulyeyi aramalarını anlatıyor diyebiliriz.


Aslında filmi fasulye sırığı olayına bağlamasalar daha güzel olabilirmiş lakin o kadar güzel işlemişler ki hayran kalmamak elde değil.Film yer yer çizmeli kedinin bebekliğini ,geçmişte yaşadığı olaylarıda anlatıyor ve hikaye örgüsünde hiç soru işaretlerine yer bırakmıyor.Tabi arada Shrek'ide görmek isterdik ama malesef rastlayamadık.
Çizmeli kedi gerçektende güçlü bir karakter olarak anlatılmış filmde ,Her yerde muhafızlar tarafından aranan bir suçlu olan kedimiz aslında o savaşçı ruhunun ardında iyi bir kalp taşıyor.Film ilerledikçe dahada yakından tanıyacağınız minik dostumuz sizin gönlünüzü fethetmeye geliyor oh la la !

Karakterler ve Atmosfer


Filmde olay çizmeli kedi , humpty , kitty yumuşak pati ve düşmanları jill and jack etrafında gelişiyor.Yer yer çizmeli kedinin annesinede(onu sahiplenen bayan)  ve muhafızlarada yer veriliyor.
Filmde kullanılan mekanlar ve aletler gerçekten çok yaratıcı tasarlanmış.Bazı mekanların büyüsüne kapılmamak elde değil.


Sesler


Filmde kullanılan ispanyol müzikleri gerçekten çok hoş ,mekanlarda çalan arka sesler ve karakterlerin sesleri çok uyumlu.
SONUÇ


Uzun süre hafızalarınızdan silinmeyecek ve eminim ki izlediğiniz en iyi animasyonlar listesine koyacağınız mükemmel bir film diyebilirim.


Devamını Oku »

YAMAHA YBR 125 CİTY TEST


Merhaba değerli okurlar bugünkü incelememiz de Yamaha ybr 125'i konuk ediyoruz.
İLK İZLENİM
Ybr125 e bakınca gerçekten boyut olarak  küçük görününuyor.Zaten altında 125 cc'lik 11 bg güce sahip tek silindirli minik bir motor bulunuyor ve bu küçüklük ybr 125'e büyük bir yakıt tasarrufu sağlıyor.Çalışma sesi az yolda giderken vızıldamıyor ve en önemlisi hiçbir titreşimi sürücüye iletmiyor..Zaten yamaha  japon bir firma olduğundan motorsikletleri'de gerçekten oldukça kaliteli oluyor.Yamaha'nın rakipleri Honda ve Suzuki ama suzukinin bu segmentte motoru bulunmuyor.
İLK SÜRÜŞ
Motoru çalıştırınca hoş bir ses size eşlik ediyor.Zaten çalışma sesi oldukça az ve  hiçbir rahatsız edici ses çıkarmıyor.Yola çıktığımda şunu farkettim gerçekten atak bir motor kalkışlarda yanınızda bmw m3 bile olsa geçemez.Adı üstünde motor city yani şehiriçi için üretilmiş.Şehirdışına çıkınca motorun yetersiz kaldığını hemen anlıyorsunuz çünkü tek kişi 120 km'yi zor görüyor.Bu motor 5 vitesli ve 8bin devire kadar rahat çıkabilen bir diş yapısına sahip.YBR 125 vitesli motorlara geçiş için güzel bir başlangıç motoru.
YAKIT VE BAKIM
YBR 125 başta'da belirttiğim gibi çok cimri bir motor.Bir depo benzinle 250 km den fazla yol yapabiliyor.Bakıma gelirsek yamaha'nın gelişmiş bir yetkili servis hizmeti var 2 yıl garanti verdiği bu motor hiçbir sorun çıkartmıyacak bir yapıda üretilmiş ama tabikide periyodik bakımları yapılması zorunda.
Sonuç
Eğer vitesli bir yarış motoru ya da crusier bir motora geçmek istiyorsanız ve motor tecrübeniz yoksa kesinlikle bu motorla başlamalısınız.Satışı rahat ve sorunsuz bir motor  , kesinlikle çin motorlarıyla uğraşmayın servisten dışarı çıkamazsınız.Bir başka testimizde görüşmek üzere.
Devamını Oku »

SONY ERİCSSON XPERİA NEO V İNCELEME



Merhaba değerli okurlar , 
Bugün Sony Ericsson'un orta üst segment diyebileceğimiz telefonu olan Xperia Neo V yi konuk ediyoruz.
Sony Ericsson firmasının 2011 yılında sunduğu android akıllı telefon ailesi Xperia'nın son modeli olan Neo V, içerdiği donanım ve fiyatıyla dikkat çekiyor.

DIŞ BAKIŞ

Xperia Neo V, ergonomik yapısıyla ele çok rahat oturuyor.

Cihazın sağ yanında ses açma kapama , power tuşu,iki kademeli deklanşör tuşu ve bir adet küçük ışık sensörü bulunuyor.


Cihazın üst tarafında ise hdmi girişi ,3.5 mm kulaklık girişi ve mini usb girişi bulunuyor.Bu mini usb girişi hem pc ye bağlamanıza hemde sarj etmenize olanak tanıyor.Hdmi girişi plazma , lcd veya led televizyonunuzun hdmi girişinden direk olarak bağlanıp görüntüyü televizyona verebilmenizi sağlıyor(Cihazı aldığınız zaman kutunun içinden altın uçlu hdmi kablo çıkmakta).


Telefonun 3.7 inclik ekranının hemen sağ üstünde ise ışık kontrol sensörü , ön kamera , ahize hoparlörü ve görüşme esnasında ekranı kapatan sensör bulunuyor.

Sensörler

Cihazın arka kapağı ise gerçekten çok şık duruyor

Donanım ve Teknik özellikler
Xperia Veo V, abisi Neo gibi aynı donanıma sahip .
-1 GHz Qualcomm Snapdragon MSM8255 işlemci  ve Adreno 205 cpu 
-512 Mb  ram 
-3.7 inc 480x854 FWVGA çizilmeye dayanıklı kapasitif (çoklu dokunmatik) özellikli ,retina display (mobile bravia engine ) destekli ekran.
-720 p hd video çekebilen 5 mp flaşlı kamera ve vga çözünürlüklü ikincil ön kamera
-116 x57x13 mm ebatlar.
-320 mb dahili hafıza ve kutu içinden çıkan 2 gb hafıza kartı.(32 gb ta kadar destekler .Önerim 16 gb class 10 hafıza kartıdır )
-ANDROİD 2.3.4 işletim sistemi .ICS(ice cream sandwich 4.0.4) güncellemesi resmi olarak gelmiştir.
-7 saat konuşma süresi 
-Uzun pil ömrü 
OYUNLAR VE UYGULAMALARDAKİ PERFORMANS

Xperia Neo V, sahip olduğu güçlü işlemciden dolayı çalıştırmadığı oyun yok. Test ettiklerim arasında fifa 2012 , modern combat 3 , max payne mobile , nova 3 , pes 2012 , 9mm , shadowgun ve daha bir çok sayamadığım oyun var.Hiçbirinde performans kaybı ya da donma yaşamadım.Aşağıda fifa 2012 çalıştırırken ki fotoğrafları görebilirsiniz.


ARTILARI
Net,gerçekçi ve büyük ekran
Stabil android sürümü
Oyunlarda ve programlarda akıcılık
Ele rahat oturan ,şık kasa
Iphone u aratmayan dokunmatik performansı
Güçlü wifi çekimi
Uzun pil ömrü
Kutudan çıkan aksesuarların çeşitliliği
Mükemmel fiyat
EKSİLERİ
Yan çıtaların bazı alıcılarda gıcırdama sorunu çıkarması
Işık sensörünün kapatılamaması (root ile kapatılabilir)
Ön tuşlardaki nikelajın kalitesizliği

SONUÇ
Xperia neo v gerek donanımıyla gerek şıklığıyla kesinlikle tercih edebileceğiniz bir akıllı telefon.Android li olması ve net, dpi'ı yüksek ekrana sahip olması güzel bir avantaj.

Mükemmel hassaslıkta dokunmatiği ,ahize sesinin netliği ve kameranın kalitesi dikkat çeken güzellikler arasında.
Xperia Neo V nin fiyatı 700 - 750 arasında ve bu fiyata bulabileceğiniz tartışmasız en iyi androidli telefon.

Okuduğunuz için teşekkürler, Youtube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın. Başka bir yazıda görüşmek üzere!

Devamını Oku »

AİNOL NOVO 7 AURORA İNCELEME


Merhaba değerli okurlar ,
Bugün Çin'in en büyük tablet üreticisi olan Ainol markasının Aurora model 7 '' tabletini inceleyeceğiz.


GENEL BAKIŞ



Aurora gerçektende şık bir kasaya sahip.Aynı Apple ipad gibi dış kasa içine sıfır gömülü ekran bulunduran aurora, İpad'ın küçük versiyonu imajını çiziyor.
Arka yüzeyi  parlak koyu gri plastik bir kaplamaya sahip olan aurora elinize aldığınız anda kaliteli bir cihaz olduğunu hissettiriyor.


Cihazın sol yan tarafında ac güç girişi ,usb girişi , hdmi çıkışı , microfon çıkışı ,micro sd card girişi ve 3.5mm kulaklık girişi bulunuyor.


ÖZELLİKLER



Cihazda 7'' ips panelli (ipadte kullanılan 178 derece açıya kadar görüş sağlayan teknoloji) , 5 parmağa kadar algılayabilen kapasitif multitouch teknolojili 1024x600 piksel çözünürlük sunan bir  ekran bulunuyor.Bu ekran kullanıcısına gerçektende mükemmel bir parlaklık ve canlı renkler vaat ediyor.Cihazın dokunmatik hassasiyeti gerçektende iyi seviyelerde ama tabiki de bir İpad performansı beklemeyin.
9mm inceliğe sahip olan Aurora gerçektende çok ince ve hafif bir cihaz.
Aurora 1 ghz allwiner a10 işlemci  ve Malı 400 gpu (galaxy s2 gpu'su ) kullanıyor.1gb ddr3  raminin olmasıda gerçektende büyük bir avantaj.
Flash player 11 desteği bulunan cihaz Androidin en son sürümü olan İCS(İce Cream Sandwic) işletim sistemini kullanıyor.Gerçektende arayüzü kullanışlı ve görselliği önplanda olan bir işletim sistemi.
2mp çözünürlüğe sahip ön kamerası ile skype görüşmesi yapabilir video ve fotoğraf çekebilirsiniz.Aurora malesef arka yüzeyinde kamera bulundurmuyor.
Cihazın en güzel yanlarından biride kutunun içinden çıkan otg kablosu (usb girişi sağlayan kablo) ile flashdisk ve harddiskinizdeki verilere anında erişim sağlayabilmeniz.Bu otg kablo sayesinde flashınızdaki veya harddiskinizdeki filmleri fotoğrafları rahatlıkla oynatabilirsiniz ve ek olarak usb çıkışlı klavye ,mouse ta takabilirsiniz.




OYUN VE PERFORMANS



Auroda fifa 12 , modern combat 3 , mass efect infiltrator , angry birds vs bir takım oyunları deneme fırsatım oldu fifa 12 gerçektende sorunsuz bir şekilde oynanıyor  modern combat  3 ve mass efect'te biraz kasma yapıyor öbür angry birds ve türevi basit oyunlarda ise hiçbir sıkıntı çıkartmıyor.
Web sayfalarını çok hızlı bir şekilde açabildiğini söyleyemem bazı browserlar uyumlu çalışmıyor ve sorun çıkarıyorlar ondan dolayı en iyi tarayıcı kendi tarayıcısı ve Uc browser diyebilirim.
Menü geçişlerinde kasma ,takılma kesinlikle yapmıyor gayet seri bir kullanımı var.
Wifi çekimi gerçekten mükemmel 20 m uzaktaklıktan çok rahat bir şekilde wifiyi görüyor bu beni memnun etti.

SONUÇ



Eğer küçük oyunlar oynarım ,kitap gazete okurum ,full hd filmler izlerim diyorsanız bu tablet bilgisayar tam size göre.Gerçektende iyi bir ekrana sahip olan Aurora size mükemmel kaliteli filmler seyretmenize imkan tanıyor.Test süremiz boyunca wifi açık şekilde ve full parlaklıkta çalışan  Auroranın bataryasının 5 saat civarlarında dayandığını gördük.
ARTILARI VE EKSİLERİ 



+ Şık ,ince ve dayanıklı kasa
+ Mükemmel parlaklıkta ve canlılıkta ekran
+5 parmağa kadar destek veren multitouch ekran
+Flashdisk , harddisk , klavye ,mouse takmaya imkan veren sistem
+Androidin en güncel sürümünü kullanması
+ 1080p Full hd video izleme imkanı
+Hdmi çıkışı
- İnternette surf yaparken takılmalar
- Çok iyi grafikli oyunlarda donmalar
- Oyun ve programlarda ara sıra çıkan kapanma hataları

Devamını Oku »

PS3 mü ? Xbox 360 mı?



Yeniden Merhaba değerli okurlar,
Bugün dünyanın en iyi iki konsolu olan Ps3 ve Xbox 360 ı inceleyeceğiz.

DIŞ TASARIM


Xbox 360 ilk nesili olan falcon ve jasper boardlarda beyaz plastik bir kasa kullanmıştı. Ps3 fat ise piano black kaplamalı şık bir cihazdı.Gel gelelim ki yeni çıkan slim kasalarında bu denge değişti ve Xbox 360 slim piano black kaplamaya geçerken Ps3 slim ise pürüzlü plastik kaplamaya mahkum oldu.Ps3 ün dış malzeme kalitesi artması beklenirken düşmesi bence eksi puan.

DONANIM

İki cihazında çalıştığı firmalar farklı denebilir ve iki cihaz arasında görüntü farklılıkları var. Xbox 360 daha canlı, daha güzel ve anti- aliasing artısı ile daha kaliteli bir görsel sunuyor .Bu farklılık  tamamen donanımın Ps3 ten daha iyi olmasından kaynaklanıyor.

Tabi bu farklılık her oyun için geçerli değil.

Bazılarında ps3 deki görüntülerin daha iyi olmasının nedeni  blu-ray disk kullanması.Ne yazık ki Xbox hala çift katmanlı dvd okuyor ve oyun firmaları xbox a oyun çıkartırken zorlanıyor çünkü yeni nesil oyunlar 8gb lık alana sığmıyor.Bu durum ise xbox 360 için kesinlikle eksi bir puan.

KONTROLLER


İki cihazında kendine özgü gamepadi bulunmakta.Peki bunlardan hangisinin kontrolü daha iyi ? 

İki gamepad'inde kendine göre marifetleri var. Xbox 360 gamepadi fps türündeki oyunlarda çok rahat bir şekilde kontrol sağlıyorken ps3 ise bu performansı spor oyunlarında gösteriyor.

Fotoğrafta gördüğünüz üzere xbox 360 gamepadi kaba bir imaj çiziyor, ölçülerinin büyük olması kimi oyuncular için sorun teşkil edebilir.

Bir diğer farklılıkta Ps3 gamepad'inin yeniden doldurulabilir bataryaya sahip olması.Ps3 kutusunun içinden çıkan kablo ile gamepad i Ps3 e takarak şarj edebiliyorsunuz. Xbox gamepad' inde böyle bir seçenek bulunmuyor, pil değiştirmeniz gerekiyor.

OYUN ÇEŞİTLİLİĞİ

Oyunların çoğu iki platformda da bulunuyor. Ama asıl farklılık exclusive oyunlarda göze çarpıyor.

Örneğin Playstation' ın God of War'ını Xbox 360 sahipleri oynayamazken, Ps3 sahipleri de Gears of War dan mahrum kalıyor.


SONUÇ

Burada seçim size kalıyor. Xbox 360 ın fiyatı, Ps3 e göre biraz daha makul. Cihazların kendilerine özgü oyunları da karar vermenizde bir etken olacaktır. Ayrıca, Xbox 360 ın live sistemi için aylık ücret ödemeniz gerektiğini de unutmayalım.



Devamını Oku »