2 Eylül 2012 Pazar

YAMAHA YBR 125 CİTY TEST


Merhaba değerli okurlar bugünkü incelememiz de Yamaha ybr 125'i konuk ediyoruz.
İLK İZLENİM
Ybr125 e bakınca gerçekten boyut olarak  küçük görününuyor.Zaten altında 125 cc'lik 11 bg güce sahip tek silindirli minik bir motor bulunuyor ve bu küçüklük ybr 125'e büyük bir yakıt tasarrufu sağlıyor.Çalışma sesi az yolda giderken vızıldamıyor ve en önemlisi hiçbir titreşimi sürücüye iletmiyor..Zaten yamaha  japon bir firma olduğundan motorsikletleri'de gerçekten oldukça kaliteli oluyor.Yamaha'nın rakipleri Honda ve Suzuki ama suzukinin bu segmentte motoru bulunmuyor.
İLK SÜRÜŞ
Motoru çalıştırınca hoş bir ses size eşlik ediyor.Zaten çalışma sesi oldukça az ve  hiçbir rahatsız edici ses çıkarmıyor.Yola çıktığımda şunu farkettim gerçekten atak bir motor kalkışlarda yanınızda bmw m3 bile olsa geçemez.Adı üstünde motor city yani şehiriçi için üretilmiş.Şehirdışına çıkınca motorun yetersiz kaldığını hemen anlıyorsunuz çünkü tek kişi 120 km'yi zor görüyor.Bu motor 5 vitesli ve 8bin devire kadar rahat çıkabilen bir diş yapısına sahip.YBR 125 vitesli motorlara geçiş için güzel bir başlangıç motoru.
YAKIT VE BAKIM
YBR 125 başta'da belirttiğim gibi çok cimri bir motor.Bir depo benzinle 250 km den fazla yol yapabiliyor.Bakıma gelirsek yamaha'nın gelişmiş bir yetkili servis hizmeti var 2 yıl garanti verdiği bu motor hiçbir sorun çıkartmıyacak bir yapıda üretilmiş ama tabikide periyodik bakımları yapılması zorunda.
Sonuç
Eğer vitesli bir yarış motoru ya da crusier bir motora geçmek istiyorsanız ve motor tecrübeniz yoksa kesinlikle bu motorla başlamalısınız.Satışı rahat ve sorunsuz bir motor  , kesinlikle çin motorlarıyla uğraşmayın servisten dışarı çıkamazsınız.Bir başka testimizde görüşmek üzere.

1 yorum:

  1. Teşekkürler bilgi için bende kuba cg150 almayı düşünüyordum ama ybr yi araştırıyorum ve sizin testinizlede bilgil.endim sağolun. Konya'dan Selam

    YanıtlaSil