1 Eylül 2015 Salı

Sony Mdr-Ex110AP Kulaklık İncelemesi


Merhaba değerli okurlar,

Bu yazımızda Sony'nin  Mdr-Ex110AP modelini inceliyoruz.

(Mdr-Ex110AP modeli mikrofonlu, Mdr-Ex110LP modeli ise mikrofonsuz)




KUTU İÇERİĞİ

Kutudan kulaklık, kullanım klavuzu, xs,s,m,l boylarında 4 adet silikon uç ve kablo organizeri çıkıyor. Silikonların iç kısımları farklı renklerde, bu sayede boyutları tek tek incelemeden hızlı bir şekilde takabiliyorsunuz.





KULAKLIK

Kulaklığın özelliklerine değinecek olursak ;


Nominal Empedans: 
16 Ohm



Frekans (Hz): 



5-24.000Hz
Bağlantılar:



3,5 mm Jack, Mikrofon



Özel Nitelikler:
Altın Kaplama Konnektörler, Üstün Ses Performansı İçin 9 mm Sürücü Ünitesi
Kablo Uzunluğu:
1,2 m

gibi özellikler ile karşılaşıyoruz. Kulaklık plastik yapıda, oldukça hafif ve küçük. Ayrıca kulaklığın kablosunda bulunan kaydırılabilir tırtıklı minik parça, sağ ve sol kulaklık arasındaki boşluğu ayarlamamıza olanak sağlıyor. 


Kulaklığın bir güzel yönüde, kulağa giren kısımların kavisli bir şekilde olması ve sürücüleri barındıran yuvarlak  kısmın kulak boşluğunuza tam oturması. Önceden silikon uçlu kulaklık kullanamıyordum, ne yaparsam yapayım hep düşüyordu. Bu kavisli çıkışlar sayesinde sorun ortadan kalktı, hiçbir şekilde düşmüyor.



Kulaklığın mikrofonu gayet başarılı, sesi net iletiyor. Mikrofon üzerinde 1 adet tuş bulunuyor. Bu tuş müzik durdur/çal ya da arama cevapla/sonlandır işlemlerini yapmanızı sağlıyor. 

Cebe kulaklığı koyduktan sonra makarnaya dönme meselesini biliyorsunuz, Mdr-Ex110 da bu sorun ortadan kalkıyor. Kulaklığın kablosundaki tırtıklı, çizgi desenli yapı dolanmaları engelliyor. . Nasıl koyarsanız koyun cebinizden çıkardığınızda 2-3 ufak oynatma ile kulaklığı düzgün hale getirebiliyorsunuz. Lakin bu kablonun çokta dayanıklı bir yapıda olmadığını da belirtelim. 



SES KALİTESİ

Ses kalitesine değinecek olursak bu yazı uzar gider dostlarım, herkesin anlayacağı dilde fazla detaya girmeden anlatıp, olabildiğince kısa keseceğim :) 

*Böyle bir kulaklık alırsanız müziklerinizi FLAC dosya türü ile dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim.*

Kulaklığı ilk kullanışınızda kalitesini anlayamıyorsunuz. Kullandıkça açılıyor, asıl kalitesini burn in süresini tamamladıktan sonra hissettiriyor. 
Metal müzik dinleyen biri olarak, beni oldukça tatmin ettiğini söyleyebilirim. Özellikle 320kbps mp3 ile flac arasındaki farkı çok bariz bir şekilde hissettirdi. 

Bass/tiz/mid ayrımından pek anlamıyorsanız kulaklığı şu şekilde açıklamak en doğrusu olur:
Kalitesiz kayıtlarda cızırtılar duyuyorsunuz. Gitar sesleri bateri ve vokallere göre daha arka planda kalıyor. Önceki kulaklığım olan Philips SHE3000 de gitarların ön planda olması çok hoşuma gidiyordu. Bu kulaklık beni o açıdan üzdü. Bass gitar ise birçok şarkıda hafif uğultulu olsada çok güzel duyuluyor, kulağınıza gelen ton gayet tatmin edici. Vokaller kulağa vurmuyor.

Bass konusunda gayet başarılı, kulak ağrıtmıyor.

Tiz açısından konuşacak olursak, kulaklık bu konuda biraz başarısız kalıyor,arada sırada dengesiz profil izlemesi yüksek seste müzik dinleyen bazı kullanıcıları rahatsız edebilir. 

Mid ise bazen bassların altında kalsa da gayet dengeli. 

En çok beğendiğim noktalarından biri sahne performansı oldu. Ses güzel bir şekilde yayılıyor ve sadece bir noktadan gelmiyor, enstrümanların yerleşim noktalarını net bir şekilde duyup takip edebiliyorsunuz.
200kbps ve altındaki mp3 lerde müziğin kalitesinin düşük olmasını bayağı hissettiriyor. Müziklerde yüksek kalite takıntınız varsa, bu sizi rahatsız edecektir. 320kbps mp3 lerde ise sesi gayet tatmin edici bir hale getiriyor. Flac'larda kbps detayına çok takılmadan konuşacak olursak, resmen uçuyorsunuz.Müziğin her detayını kulağınıza güzel bir şekilde iletiyor.

Ses yalıtımıda oldukça iyi. Yolculuktayken özellikle sadece müziğe odaklanmak ve çevredeki seslerin sizi rahatsız etmemesi harika.Ek olarak bunu çevrenizdeki insanları rahatsız etmeden sağlaması takdiri hak ediyor.

SONUÇ

Kulaklığın fiyatı 60-80 TL arasında değişiyor. Fiyatına göre gayet başarılı bir performans sergileyen Mdr-Ex110AP, bu fiyat bandında rahat kulak içi kulaklık isteyenlere güzel bir alternatif.

+ Artıları

- Silikonun farklı renklerdeki iç kısımları boyut ve çift ayrımını kolaylaştırıyor
- Kutudan gelen kablo organizeri işe yarıyor
- Kablo arası boşluğu ayarlamayı sağlayan kaydırılabilir parça
- Kulağa rahat oturması ve düşmemesi
- Kaliteli mikrofon
- Kablonun kolayına dolanmaması
- Başarılı bas/mid/sahne performansı
- Başarılı ses yalıtımı

- Eksileri

- Sony'e yakışmayan dayanıksız kablo yapısı 
- Tiz konusunda çok başarılı değil





Okuduğunuz için teşekkürler, Youtube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın.
Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere !











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder