9 Şubat 2014 Pazar

LG G Pro Lite (D682) Detaylı inceleme

Merhaba sevgili okurlar ,
Bugün, Türkiyeye sessiz sedasız giriş yapan, orta segment phabletlerden biri olan Lg nin G Pro Lite modelini inceleyeceğiz.
Dış Tasarım 
Lg G Pro Lite 9.4 mm kalınlığında ve 5.5 inç boyutunda ekrana sahip bir phablet.Ön yüzeyinde iki dokunmatik ( geri ve özellik tuşu ) ve bunların tam ortasında bildirim ışıklı ana menü butonu bulunuyor.

Fotoğrafta gördüğünüz üzere orta tuşta bildirim ışığı bulunuyor tıpkı ağabeyi G Pro'daki gibi.Bu bildirim ışığının çok işe yaradığının yanı sıra göze hitap ettiğinide vurgulayalım.

Cihazın sol yanında ise ses arttırma ,azaltma tuşları ile birlikte hızlı işlem tuşu yer alıyor.Bu hızlı işlem tuşuna istediğiniz uygulamayı atayabiliyorsunuz .Ön yüklü halde ise quick memo tuşu olarakta kullanıldığını belirtelim.

Cihazın sağ yanında ise  kilit açma - kapama butonu yer alıyor.Bu tuş hakkında konuşmak gerekirse ; firmalar bu tuşları üretirken ya çok sert ya da hissiz bir tuş ortaya koyuyor.Sony'nin kocaman düğme gibi sert tuş koyması yahut htc nin çok hissiz tuş kullanması gibi.Lg ise G pro lite modelinde oldukça kararında bir tuş kullanmış.

Unutmadan cihazın sağ yukarısında birde kalemi bulunuyor.Gayet güzel şekilde saklanmış olan kalemin kullanışı oldukça güzel ve hassasiyeti yerinde. 

üst tarafta ise kulaklık girişi ,IR led ve mikrofon bulunuyor.Bu IR led'i açmak gerekirse ; cihazın kumanda olarak kullanılmasını sağlıyor.Bu özellik sayesinde wifi ve ekstra programlara ihtiyaç kalmadan istediğiniz televizyonu rahatlıkla kontrol edebiliyorsunuz.
IR led kulaklık girişinin tam yanında bulunuyor.
Quick remote diye adlandırılan bu kumanda programına isterseniz bildirim ekranındanda kolayca ulaşabiliyor ve bildirim ekranına programı sabitleyebiliyorsunuz 


Cihazın alt tarafında ise çift hoparlör ile güç girişi bulunuyor .Çift hoparlör denince mantıken gür ve kaliteli bir ses bekleniyor lakin G Pro Lite bu beklentileri tam anlamıya karşılayamıyor.

Doku ve hissiyat olarak gayet kaliteli bir izlenim bırakan G Pro Lite ,oldukça hafif olmasının yanı sıra ergonomiside oldukça güzel.
G Pro Lite'ın Galaxy Note 2 ile olan boyut karşılaştırmamızda , eni yarım santim daha dar olduğu gözlerimizden kaçmadı.Böylece cihaz elde Galaxy Note 2 ye nazaran çok daha kolay bir tutuş sergiliyor.
           (Üstteki fotoğrafta galaxy note 2 altta )

İç Bakış 

Lg G Pro Lite oldukça düşük görünebilecek bir işlemci ve ekran kartına sahip ama bu sizi kesinlikle yanıltmasın.Lg gerçektende stabilliği ,bu düşük özelliklerle birleştirerek güzel bir android cihaza el atmış ve bunu kendi geliştirdiği yazılımlardan cihazı mahrum bırakmadan başarmış.Cihazda Lg G2 den bildiğimiz double knock özelliği bulunuyor yani cihazı çift tıklayarak açıp ,kapatabiliyorsunuz.Başka bir Lg G2 özelliği olan kablosuz depolama ile de bilgisayara cihazı bağlamadan istediğiniz dosyayı telefonunuza gönderebiliyorsunuz.Bunların yanı sıra iki işlem yapmaya izin veren Qslide'ta cihazda mevcut.






Ekran 

Cihazın ekranına gelecek olursak ,  G pro lite 5.5 inç ips panel ekranda 540x960 piksel yani qhd bir ekran sunuyor .Bu ekran 200 ppi derinliğinde.Bu düşük çözünürlüğüne rağmen mükemmel bir parlaklık ve canlılık sunan G pro lite gönlümüzü bir kez daha fethediyor.Test süresince yüzde 55 parlaklıkla kullandığımız G Pro Lite gerçektende inanılmaz bir parlaklık sunuyor.Bu ekran ips panel olduğundan ötürü istediğiniz açıdan ve güneşli havalarda rahatlıkla görülebiliyor.Lg G Pro Lite'ın en çok eleştiren taraflarından biri olan düşük çözünürlüğü aslında oldukça iyi bir performans sergiliyor.Telefona büyüteçle yahut 5 -10 santim yakından bakmadığınız sürece bu ekranın pikselleri sizi rahatsız etmeyecektir.Boşu boşuna yüksek çözünürlükle cihazı yormayan Lg yi tebrik ediyorum.Karşılaştırmak gerekirse , Retina ekranlı ipadten g pro lite'a geçtiğinız zaman dahi ekran oldukça net görünüyor , ki bu da G Pro Lite'ın makul bir ekran kullandığını destekler nitelikte. Ek olarak G Pro Lite mükemmelin ötesinde bir dokunmatik performansı sunuyor , hassasiyet bakımından Apple ipad mini retinadan daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Cihaz en küçük dokunmanızı hatta dokunmamanızı bile algılayabiliyor , şaşırmamak elde değil.

Oyun ve Uygulama Performansı 

1ghz çift çekirdek Arm cortex a9 işlemci kullanan G Pro Lite oldukça seri ve stabil çalışıyor. Sgx 544 mp2  ekran kartı kullanan bu cihaz yüksek grafikli oyunlarda malesef çuvallıyor.Çuvallamasının sebebi tabikide bu ekran kartının güçsüz ve eski olması fakat bu sizin gözünüzü korkutmasın.Gta san andreas vs oyunları açamamasına rağmen popüler oyunlardan temple run 2 , subway surfers , hay day , bad piggies vb oyunları sorunsuz bir şekilde ve hiç işlemciyi yormadan ,ısınmadan oynatıyor . Zaten telefonu oyun için almayan birine bir hayli yetecek oyun performansını G Pro Lite sunuyor .Cihazın genel olarak performansına bakacak olursak bir hayli stabil ve performanslı olduğunu görüyoruz.Örnek vermek gerekirse ; browserda dolanırken hemen whatsappa geçip ordan bir oyun açıp sonra browserda kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.Ağır sitelerde hiç teklemeden güzel bir performans sunan cihaz ram tüketimi ve arkada boş kalan ram oranı ilede oldukça stabil olduğunu kanıtlıyor.Test süremiz boyunca ,bir kez dahi herhangi bir işlem sırasında donma veya takılma yaşamadığımızıda belirtmek isterim.

Batarya Performansı 
G pro lite 3140 mAh bataryayla birlikte geliyor.Güç tüketimi düşük mtk işlemci kullandığından ötürü batarya süresi cihazın oldukça iddialı.Yaptığımız ölçümlerde G pro lite ,12 saat 31 dakika wifi açık şekilde tutuldu ve toplamda 6 buçuk saat  kurcalandı.Sonuç olarak G pro lite 25 saat 50 dakikada yüzde 85 pil harcadı.


Sonuç 
Donanımsal özellikleri haricinde tam bir G2 ve G Pro kırması olan G Pro Lite oldukça güzel bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor.G Pro Lite ,Büyük ekran isteyen ve çok para harcamak istemeyenlere hitap edebilecek güzel bir phablet.Kağıt üzerindeki özelliklerine takılmadan ön yargısız olarak incelenmesi gereken bir cihaz olan G Pro Lite ,Gerek kalemiyle ,yazılımsal özellikleriyle olsun gerek stabilliğiyle olsun gönlümüzü kazanan bir telefon oldu.Bundan dolayı G Pro Lite'ı çok oyun meraklısı olmayan herkese gönül rahatlığıyla önerebiliyoruz.Unutmadan cihazın haziran aylarına doğru 4.4 kitkat güncellemesinide alacağını belirtelim.Bir başka incelemede görüşmek üzere.

2 yorum:

  1. fiyatı düşer mi, hala biraz fazla gibi, fiyatından dolayı insanın aklı başka telefonlara kayıyor.

    YanıtlaSil
  2. selsm, ya bu lg pro litenin pc suitesi yokmu, acaba, pcden telefonun içine nasıl bakacaz, bir yardım lfen

    YanıtlaSil