2 Eylül 2012 Pazar

PS3 mü ? Xbox 360 mı?



Yeniden Merhaba değerli okurlar,
Bugün dünyanın en iyi iki konsolu olan Ps3 ve Xbox 360 ı inceleyeceğiz.

DIŞ TASARIM


Xbox 360 ilk nesili olan falcon ve jasper boardlarda beyaz plastik bir kasa kullanmıştı. Ps3 fat ise piano black kaplamalı şık bir cihazdı.Gel gelelim ki yeni çıkan slim kasalarında bu denge değişti ve Xbox 360 slim piano black kaplamaya geçerken Ps3 slim ise pürüzlü plastik kaplamaya mahkum oldu.Ps3 ün dış malzeme kalitesi artması beklenirken düşmesi bence eksi puan.

DONANIM

İki cihazında çalıştığı firmalar farklı denebilir ve iki cihaz arasında görüntü farklılıkları var. Xbox 360 daha canlı, daha güzel ve anti- aliasing artısı ile daha kaliteli bir görsel sunuyor .Bu farklılık  tamamen donanımın Ps3 ten daha iyi olmasından kaynaklanıyor.

Tabi bu farklılık her oyun için geçerli değil.

Bazılarında ps3 deki görüntülerin daha iyi olmasının nedeni  blu-ray disk kullanması.Ne yazık ki Xbox hala çift katmanlı dvd okuyor ve oyun firmaları xbox a oyun çıkartırken zorlanıyor çünkü yeni nesil oyunlar 8gb lık alana sığmıyor.Bu durum ise xbox 360 için kesinlikle eksi bir puan.

KONTROLLER


İki cihazında kendine özgü gamepadi bulunmakta.Peki bunlardan hangisinin kontrolü daha iyi ? 

İki gamepad'inde kendine göre marifetleri var. Xbox 360 gamepadi fps türündeki oyunlarda çok rahat bir şekilde kontrol sağlıyorken ps3 ise bu performansı spor oyunlarında gösteriyor.

Fotoğrafta gördüğünüz üzere xbox 360 gamepadi kaba bir imaj çiziyor, ölçülerinin büyük olması kimi oyuncular için sorun teşkil edebilir.

Bir diğer farklılıkta Ps3 gamepad'inin yeniden doldurulabilir bataryaya sahip olması.Ps3 kutusunun içinden çıkan kablo ile gamepad i Ps3 e takarak şarj edebiliyorsunuz. Xbox gamepad' inde böyle bir seçenek bulunmuyor, pil değiştirmeniz gerekiyor.

OYUN ÇEŞİTLİLİĞİ

Oyunların çoğu iki platformda da bulunuyor. Ama asıl farklılık exclusive oyunlarda göze çarpıyor.

Örneğin Playstation' ın God of War'ını Xbox 360 sahipleri oynayamazken, Ps3 sahipleri de Gears of War dan mahrum kalıyor.


SONUÇ

Burada seçim size kalıyor. Xbox 360 ın fiyatı, Ps3 e göre biraz daha makul. Cihazların kendilerine özgü oyunları da karar vermenizde bir etken olacaktır. Ayrıca, Xbox 360 ın live sistemi için aylık ücret ödemeniz gerektiğini de unutmayalım.



1 yorum:

  1. Bende ikiside yok ama anneler bana alicaklarini söylediler ben Xbox istiyordum ama her sitede hayatında Xbox görmemiş insanlar yorum yapıyordu sonunda bana göre adil bir karşılaştırma! Xbox un bi eksisi ise her oyunu turkiyenin her yerinde yok :-(

    YanıtlaSil