17 Kasım 2016 Perşembe

iPhone 7S Nasıl Olacak? Gelecek Yeni Özellikler Neler?




Merhaba değerli okurlar, 
iPhone 7S'te olmasını beklediğimiz yenilikleri sizler için derledik!


Yeni iPhone Yeni Renk Demek
 

    Apple geçtiğimiz eylül ayında iPhone 7'yi tanıtırken Apple Watch 2.neslini de tanıtmış ve seramik ile güçlendirilmiş beyaz renk seçeneğini yeni Apple Watch'a eklediklerini duyurmuştu.
    Önümüzdeki sene gelecek olan 7S'te de bu rengi ve seramiğin gücünü görebilir, inci gibi parlayan bir iPhone'a kavuşabiliriz. Böylece Apple, Jet Black'in yanında Pearl White rengi ile Ying-Yang'ı tamamlayacak. Bunun haricinde iPhone 7'de sunmuş olduğu Jet Black renginin 7S ile birlikte çizilmelere karşı daha dayanıklı hale gelebileceği de düşüncelerimiz arasında.


iPhone 7S Kamera Konusunda Eksikliklerini Tamamlayacak


    Sadece iPhone'un Plus modellerinde kullandığı OIS inadını iPhone 7 ile kıran Apple, aynı şekilde 7 Plus'taki çift kamerayı 7S'e ekleyerek Plus'a özel bir ayrıcalık olmaktan çıkarabilir.    
    Ek olarak profesyonel çekimler için manuel ayarlama imkanı sunmayan iOS sistemi, seneye iPhone 7S ile gelecek olan iOS 11'de bu kısıtlamayı aşacak gibi duruyor. Manuel odaklama ile makro çekimlerde daha güzel sonuçlar elde edilebileceği gibi, karanlık ortamlarda da uzun pozlama süreleri ve daha gelişmiş bir OIS ile daha canlı ve profesyonel fotoğraflar çekmek iPhone 7S ile mümkün olabilir.


Her Şey iPod ile Telefonu Birleştirerek Başladı


    İlk iPhone tanıtılırken "iPod ile telefonu birleştirdik" diyen Steve Jobs pekala bu vaadini yerine getirdi lakin son senelerde rakipleri hi-fi ses işlemcili akıllı telefonlar ürete dursun, Apple 3.5 mm jack'ı kaldırarak lightning girişini kulaklık girişi olarak atadı. Aslında iyi bir hamle yaparak analog bir girişi dijital bir girişe dönüştürdü fakat bu hamle iPhone 7'nin ses kalitesini pekte artırmış sayılmaz (aksine 7'nin ses kalitesi 6S'e göre daha kötü). Lightning giriş yüksek potansiyele sahip fakat bunu 7'de ortaya çıkaramayan Apple, en erken 7S'te ses konusunda beklenileni verecek diyebiliriz.


Siyaha Dönüş!

                           

    iPhone 7 ile siyaha tekrar önem vermeye başlayan Apple, pek çok kişinin 7 ile beklediği karanlık temayı 7S ile gelecek iOS 11'de sunabilir ( Jailbreakli iPhone sahipleri yıllardır kullanıyor). Bunun en büyük göstergesi iOS 10 ile saat uygulamasının siyaha bürünmüş olması.


                                 

iPhone 7s Yeni Ekranıyla Gelecek!





    iPhone 4'ten beri IPS panel kullanan Apple, iPhone 7S'te Amoled panel kullanmaya hazırlanıyor. IPS panelle yaşadığı bazı sorunları (ekran sararması ve beyaz renklerin tam beyaz olamaması) Apple, Amoled panelle aşacak gibi duruyor. Bu neticede Amoled panelli 7S, karanlık tema ile birlikte pil tasarrufu sağlayacağı gibi daha doygun renklerle müşterilerin görsel zevkini de bir üst sıraya çıkaracak.


  
Olabildiğince farklı noktalara değinmeye çalışarak oluşturduğumuz bu yazı, umarız hoşunuza gitmiştir. Okuduğunuz için teşekkürler, başka bir yazımızda görüşmek üzere!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder