30 Ağustos 2015 Pazar

Spider-Man: Ultimate Power İnceleme (Windows Phone)



Merhaba değerli okurlar,

Windows Phone tabanlı ilk yazımızda Gameloft'un Windows Phone a çıkarmış olduğu mobil oyunu ''Spider-Man: Ultimate Power'' ı inceleyeceğiz.



Başlamadan önce oyunun Türkçe olduğunu belirtmek isterim.

Oyunun mağazadaki görsellerine ilk baktığımda Ultimate Spider-Man'ın Nintendo Gameboy versiyonu aklıma geldi ve ''Yoksa benzer bir oyun mu?'' diye sevindim.
Fakat öyle değilmiş... Nedenini az sonra oynanış kısmında anlayacaksınız.



Ultimate Spider-Man solda, Ultimate Power sağda.


Oyunda 7 tane kostüm var, bunlar size belirli bazı özellikler katıyor. Kostüm çeşitliliği doğrusu daha fazla olabilirmiş.



Orta sağ kenarda liste simgeli turuncu bir buton bulunuyor ,burada günlük görevlerimize bakıyoruz.

                          


Dükkan kısmına gelirsek,Temple Run dan alıştığımız sistem bizi karşılıyor. Güçlendirme ve Beceriler olarak ikiye ayrılan bu bölüm oldukça basit ve sade bir şekilde planlanmış 

Çizgi romanlarından aşina olduğumuz grafiklere sahip olan oyun ,bir önceki mobil oyunu olan Spiderman Unlimited'a oldukça benziyor.



Oyunun öykü modu kısmını seçtiğimizde Asphalt oyunundaki bölüm başı güçlendirme sistemi ile karşılaşıyoruz. Tabi paramız olmadığı için hiçbirini alamıyoruz ( Ne kadar üzücü ! ).



Başlangıçta bize bir görev veriyor ve tutorial a geçiyoruz. Zıplamayı, yumruk atmayı öğretiyor.





Ardından oyun başlıyor. Oyunun oynanışı Jetpack Joyride ı andırıyor.Sarı kutulardan, balonlardan ve şamar manyağı yaptığımız adamlardan altın topluyoruz.




Demoda karşımıza çıkan düşman tipleri bana Megaman ve Assassin's Creed'i hatırlattı.



Oyun hakkında bilmeniz gereken son bir şey daha var, Spidey'in ''Görevi tamamladım!'' pozu. Bu kadar iğrenç başka bir duruş daha olabilir mi?




Bir bölümlük demo, daha ne olduğunu anlamadan bitiveriyor. Gameloft un Spider-Man i giderek ''koş-engellere çarpma'' tipi oyunlara çevirmesi bence hoş değil.

Okuduğunuz için teşekkürler, Youtube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın. 
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!


*Görüntüler ''Ekranımı Yansıt'' uygulaması ile alınmıştır*





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder